Bästa motoroptimeringen

Motoroptimering | Trimma bilen | Tomelilla | Ystad | Simrishamn | Sjöbo | Skåne

TRIMMA BILEN? VÄLJ ETT FÖRETAG MED ERFARENHET!

Motoroptimering, chiptuning och chiptrim är olika sätt att communicera med fordonets ECU (motorstyrenheten) De flesta moderna fordon programmeras via OBD uttaget. Motoroptimering innebär att vi utnyttjar den information som finns i motorns styrenhet för att få den att fungera så effektivt som möjligt.

Chiptuning gör det möjligt för oss att justera motorns Egenskaper såsom effekt och vridmoment. Chiptrim innebär helt enkelt programmering av ECU:n så den använder de bästa möjliga komponenterna och inställningarna för just din bil. Detta tar vanligtvis 1-4 timmar beroende på modell och svårighetsgrad. Motoroptimering är en specialiserad process som kräver kunskap och precision. Med vår erfarenhet kan vi lova dig en perfekt optimerad motor i din bil!

Vill du veta vad din bil skulle få i effekt om du optimerade motorn?

Vi har gjort tester och kan säga att det är den mest populära valet bland våra kunder! Just din bil skulle få en bevisad effektökning med en steg1 motoroptimering. Motoroptimering innebär att vi trimmar din bil så att den får mer effekt och minskar bränsleförbrukningen. Naturligtvis gör vi alltid detta med säker drift och inom säkerhetsmarginaler. Dessutom är det viktigt för oss att du som kund alltid ska känna dig trygg och nöjd med vårt arbete. Vi vill inte bara leverera högsta siffror, utan driftsäkra optimeringar som ger dig bästa möjliga körglädje. Testa vilken effekt just din bil skulle få – kontakta oss redan idag!

VAD KAN VI GÖRA FÖR DITT FORDON?

Med den senaste teknologin erbjuder vi en motoroptimering för ditt fordon av högsta kvalitet. Därför är vi det självklara valet när du behöver erfarna tekniker som skapar ny körglädje i ditt fordon! Motoroptimering eller chiptrim som det också kallas, lyfter potentialen som redan finns i din motor. Vi tar bara fram den åt er.

Högre effekt och vridmoment erhålls samtidigt som bränsleförbrukningen sjunker vid normal körning. Med en optimering sker ändringarna direkt i bilens egna styrsystem, precis så som biltillverkarna själva hade gjort. Den är till för dig som vill förbättra omkörningar, accelerationer, dragande av släp eller husvagn, eller om man helt enkelt uppskattar bättre prestanda och lägre bränsleförbrukning. Trimma bilen med oss – på ett tryggt och professionellt sätt! Vår Motoroptimering – Chiptuning – Chiptrim är perfekt för dig som vill ha mer effekt i bilen. Hos oss får du alltid högsta kvalité till bästa pris! Kontakta oss idag för mer information.

Motoroptimering
Motoroptimering gör att motorn jobbar effektivare och med lägre bränsleförbrukning, oavsett om du kör en personbil eller husbil.

Steg 1

Pris från 2900:-
Steg 1 optimering består av justeringar av original mjukvara från fordonets styrbox. Alla säkerhetsparametrar satta från originaltillverkaren lämnas där det inte behövs orörda för fortsatt driftsäkerhet. Mjukvaran anpassas unikt till din bil, och resultatet blir en driftsäker motoroptimering med en piggare och roligare motor utan extra slitage.

Steg 3

Pris från 4900:-
Steg 3 optimering kräver en hel del hårdvara som behöver bytas ut så som turbo, högtryckspump, intercooler, tändstift m.m
Eco optimering lägre bränslekostnad

Eko optimering är en process för att programmera om din bils motorstyrenhet (ECU) för att förbättra bränsleekonomin och minska utsläppen. Genom att göra några ändringar i hur din motor går kan du se betydande minskningar av bränsleförbrukningen utan att ge avkall på prestanda eller körbarhet. Eco tuning är en idealisk lösning för dem som vill förbättra sitt fordons ekonomi utan att kompromissa med kraft eller komfort.

Eko optimering utförs av vårt team som kommer att skräddarsy ECU-kartan efter ditt specifika fordon och dina behov. Slutresultatet är en bil som använder mindre bränsle, ger mindre utsläpp och är roligare att köra! Eco tuning är ett utmärkt sätt att spara pengar på bränslekostnader, och det är något som alla förare bör överväga. Kontakta oss idag för att få veta mer om våra eko optimeringstjänster.

webbshop

Växellådsoptimering (TCU)

Vi erbjuder växellådsoptimeringar för Audi, Skoda, Seat, Porsche, Mercedes-Benz, VW, Jaguar, Jeep, Dodge, Bmw m.m
REKOMMENDATIONER FÖR ATT FÅ LÄNGRE LIVSLÄNGD I DIN VÄXELLÅDA

Om du har en bil med DSG-växellåda från VAG, rekommenderar vi att du optimerar din växellåda tillsammans med motoroptimeringen. Problemen med VW-koncernens DSG-lådor har främst drabbat den sjuväxlade versionen och har varit vanligast i bilar som körs mycket i stadstrafik. DSG-lådor slits av långsam och ryckig körrning, så det bör man undvika. Motor med 1,4 TSI och DQ200-växellådan är konstruerad för ett vridmoment upp tp 250 Nm. Just denna drivlina har haft lite problem i bilar som ofta stannar med start/stop eller krypkör i “Driveläget”. De vanligaste lådorna till Bmw är ZF automatlådor 6HP, 8Hp, och 8HP70. Även Jaguar, Jeep, Dodge m.fl använder samma växellåda. Mercedes-Benz använder DCT (Dual Clutch Transmission) 7G /9G. Med TCM-tuning (Transmission Control Module) kan man ytterligare optimera växellådan för att få ut maximal prestanda och livslängd ur den. Det finns olika metoder för att göra detta. Vi löser dina problem!

Rekommendationer

Optimera din växellåda i 3 olika steg

Steg 1

Pris från 3500:-
Släpper vridmomentgränsen för mer kraft på alla växlar
Snabbare och mjukare växlingar
Snabbare reaktionstid med pads
Optimerat reaktion och körbarhet

STEG 2

Pris från 4500:-
Mjukare växling i Drive-läge
Helt nytt körprogram i både Drive- och Sport-läge
Momentbegränsningar justeras efter önskemål
Växlings punkter ändras och justeras

STEG 3

Pris från 5500:-
Momentbegränsningar justeras efter önskemål
Växlings punkter ändras och justeras-
Förbättrad värmeskydd för växellådan
Höja varvtalsgräns
Avkoda ”Kick down”
Individuellt inställda växlingspunkter
Individuell launch kontroll
Vi löser dina problem med Adblue Nox EGR Partikelfilter

Adblue är ett miljömedel som finns i de flesta nya lastbilar för att minska utsläppen av skadliga avgaser. ADBlue-systemet fungerar genom att omvandla kväveoxider (NOx) till kväve och vatten. Detta görs med hjälp av en enhet som kallas för SCR (selektiv catalytic reduction) som finns monterad på bilens utsida. På SCR-enheten finns även en dieselpartikelfilter (DPF) och en egr-ventil. EGR (exhaust gas recirculation) är en teknik som används för att minska NOx-utsläpp från dieselmotorer.

EXTRA PROGRAMMERING

Dieselpartikelfiltret tar hand om de fasta partiklarna i avgasmassan och förhindrar att de släpps ut i luften. En del av dessa partiklar bildar en slamavlagring på insidan av filtret som kan täppa igen filtertrådarna helt så att ingen luft alls kan passera igenom. Detta leder givetvis till problem eftersom motorn inte får tillförsel av luft vilket resulterar i att den slutar gå. Det finns flera olika orsaker till varför AdBlue, EGR ventilen eller DPF:en igensatt sig, detta beror ofta på hur mycket du använder bilen, vilken typ av dieseldrivmedel du använder dig av samt hur ofta bilen servas. Hos oss åtgärdar vi dessa problem permanent så du slipper oroa dig längre! Dock så rengöring eller annat mekaniskt arbete kostar extra beroende på hur mycket tid det tar för oss utföra arbetet, detta pratas dock alltid igenom innan vi påbörjar jobbet. Så vad väntar du på? Kontakta oss idag så löser vi dina problem med ADblue, EGR ventil eller DPF:en!

EXTRA PROGRAMMERING

Programmeringar

 • AdBlue off
 • Cylinder off
 • DPF off
 • DTC off
 • Hard Cut lim.(diesel)
 • MAF off (om möjligt)
 • OPF off
 • Pops & Bangs
 • Start/Stop off
 • Torque Monitor off
 • Video in motion
 • M loggor till BMW på skärmen
 • Ändra utseendet på digital mätare
 • Decat
 • DPF+EGR off DSG farts
 • EGR off
 • Launch Control
 • Nox off
 • Performance Gauge
 • Rev Limiter off
 • Swirl Flaps off
 • Vmax off (hastighetspärr)

Allmänna Villkor

Motoroptimering